Бабченко про своє життя після «смерті»: Змінилося все. Мені зараз не можна нічого

Сім'ю Бабченка евакуювали з Росії за день до проведення спецоперації

Російський журналіст Аркадій Бабченко, смерть якого виявилася спецоперацією Служби безпеки України, заявив, що після інсценування його життя сильно змінилося. За його словами, під перебуває під постійним наглядом силовиків для уникнення реального замаху.

«Якщо ви думаєте, що все як і раніше, просто трохи змінилося - це [зовсім] не так. Нічого вже не як і раніше. Змінилося все. Мені зараз не можна нічого. Я не можу вийти на вулицю, я не можу зустрітися з ким хочу, я не можу поїхати куди хочу, я не можу робити що захочу. Я не можу не те, що піти в кафе посидіти з друзями - я не можу навіть вийти в магазин. Їжу мені привозять. Кожен вихід в місто - це спецоперація. Кожна зустріч - десь в закритому приміщенні, обумовленому заздалегідь, краще в місці, що охороняється. План перебування в цьому місці розробляється заздалегідь. Зустрічі можливі тільки з невеликою кількістю людей», -пише журналіст на своїй сторінці у Facebook.

Він повідомив, що у нього є стійкі підозри про прослуховування його гаджетів з боку російських спецслужб, тож домовлятися про зустріч із кимось доводиться дуже обережно. При цьому до нього ніхто не може прийти з міркувань безпеки.

«У нас немає нічого. Ось взагалі нічого. Сім'ю евакуювали з Росії за день до години Д, тому що повідомляти дату довелося, зрозуміло, по телефону, і треба було залишити мінімальний часовий люфт, щоб тупо не встигли затримати на кордоні, і тепер у нас є тільки те, що помістилося в машину за одну ходку. Три валізи речей. Квартира, гараж, шмотки, відеокамера імпортна три штуки - все залишилося там. У мене зараз державне все. Навіть вилки. На табуретці, на якій я пишу це пост, стоїть інвентаризаційний номер. На мені штани, в яких я був в морзі. Сходити в магазин купити нові я не можу. А доставка теж неможлива. З охороняємого місця я не виходжу. Взагалі. Мені нікуди більше виходити. У мене тепер немає ні роботи - тому що в такій ситуації навряд чи можна придумати щось дурніше, ніж регулярно приїжджати в одне і те ж місце в один і той же час - ні посиденьок, ні спортзалів, ні пакунків, на магазинів, ні макдональдсів, ні кіно, нічого. Моє життя в черговий раз зламане повністю. Я абсолютно не уявляю, що далі. Де я буду далі жити, як я буду далі жити, як буде жити моя дитина, в яку школу він буде ходити, чи зможе вона просто вийти погуляти на вулицю без взводу автоматників», - пояснив Бабченко.

Журналіст наголосив, що звинувачений в організації замаху на вбивство Борис Герман заявив, що його група була не єдиною, яка діє в Україні.

«Тільки в Києві за його (Германа – ред.) словами близько десятка. І це надовго. І це - серйозно. Люди працюють, [гроші] сюди заходить, зброя заходить, до виборів будуть розхитувати ситуацію однозначно», - підкреслив Бабченко.

Нагадаємо, 18 червня Апеляційний суд Києва залишив під вартою Бориса Германа, якого Служба безпеки України підозрює в організації замаху на Бабченка.

Російський журналіст Аркадій Бабченко, якого планували вбити у Києві, оприлюднив у соцмережі папери, які він назвав орієнтуванням ФСБ на своє вбивство.