Банки «Капітал» та «Укрінбанк» виводять з ринку

Верховний Суд України підтвердив правомірність виведення з ринку неплатоспроможних банків «Капітал» та «Укрінбанк»

Верховний Суд України 24 жовтня 2017 року підтвердив законність, правомірність та обґрунтованість рішень Національного банку щодо виведення з ринку неплатоспроможних банків ПАТ «АКБ «Капітал» та ПАТ «Укрінбанк», — повідомляє прес-служба НБУ.

Банк «Капітал» було віднесено Національним банком України до категорії неплатоспроможних 20 липня 2015 року, а «Укрінбанк» — 24 грудня 2015 року. Причиною такого рішення регулятора щодо банку «Капітал» стала незадовільна якість активів та ризик ліквідності через те, що більшість активів банку та частина операційних потужностей залишилися на тимчасово окупованій території.

Рішення про визнання неплатоспроможним ПАТ «Укрінбанк» пов’язане з тим, що банк був неспроможний своєчасно та в повному обсязі виконувати законні вимоги кредиторів через недостатність коштів, а його діяльність не відповідала вимогам банківського законодавства і нормативно-правових актів НБУ.

«Національний банк вітає всебічне та змістовне вивчення Верховним Судом України справ щодо виведених з ринку банків, адже від цього залежить робота банківської системи та фінансова стабільність», — зазначає прес-служба НБУ.