Башар Асад назвав Францію спонсором тероризму

Башар Асад

На думку Дамаска наразі Париж не може брати участь у врегулюванні конфлікту в Сирії

Президент Сирії Башар Асад у вівторок розкритикував Францію, назвавши її посібником кровопролиття в країні. При цьому очільник Сирії заявив про те, що поведінка Франції у плані підтримки тероризму на території цієї близькосхідної країни значним чином не змінилася. Як наслідок на його думку за таких умов не може бути мови про участь Парижа в питаннях врегулювання конфлікту в Сирії. Про це повідомляє інформаційне агентство Reuters.

Дану заяву Башара Асада можна вважати реакцією на звинувачення із боку офіційного Парижу щодо того, що Дамаск не робить практично нічого для припинення конфлікту, який триває майже сім років. До того ж французький уряд звинуватив владу Сирії в продовженні злочинів щодо цивільного населення, в тому числі в районі Східної Гути, де урядові сили заблокували до 400 тисяч осіб.

Хоча із іншого боку Еманюель Макрон в понеділок пообіцяв у 2018 році представити нові мирні ініціативи для врегулювання громадянської війни в Сирії. За словами президента Франції переговори мають включати всі сторони конфлікту, включно із Башаром Асадом. Керівник французького МЗС Жан-Ів Ле Дріан при цьому піддав сумніву здатність Дамаска діяти незалежно від Ірану і РФ у випадку проведення мирних переговорів.