Безсмертний: Ми сьогодні живемо в умовах двох урядів

Роман Безсмертний

Політик: Держави забагато в економіці, проте замало в обороні і безпеці

Сьогодні Україна живе в умовах існування двох урядів. Про це заявив політик та дипломат Роман Безсмертний під час виступу на 14-й Щорічній українській інвестиційній конференції, організованій компанією Dragon Capital.

«Ми сьогодні живемо в умовах двох урядів. На цьому заході ми бачили представників уряду з вулиці Грушевського, але не бачили з Банкової. Давайте говорити відверто: державою керують з двох кабінетів. Має бути один уряд!», - наголосив він.

Політик вважає, що «держави забагато в економіці, проте замало в обороні і безпеці». «Тому не дивуйтеся проблемам забезпечення обороноздатності і безпеки громадян. Там достатньо глянути на характер фінансування і реалізацію бюджету в оборонній і безпековій сферах, і все стає зрозуміло…», - сказав він.

Безсмертний вважає, що Україні необхідна нова модель держави: «Україні потрібен трирічний перехідний період, який через прийняття нової Конституції закладе кардинально нові інститути держави».

Він переконаний в тому, що «прихід уряду популістів чи парламенту популістів – це лише пробуксовка, яка можлива на короткий час».

«Нинішня  ситуація, в умовах війни, вимагає приходу не просто жорстких реформаторів, а людей, які не будуть задумуватися над тим, різати скальпелем чи давати пігулки. Час на лікування пігулками минув», - заявив політик.