ЗМІ поширили фейкову новину про розлучення Клінтонів

Хілларі Клінтон подала на розлучення

Чутки про розлучення подружжя було спростовано за кілька годин після їхньої появи

У низці як міжнародних, так і вітчизняних ЗМІ поширилися чутки про те, що Хілларі Клінтон нібито подала на розлучення з Біллом Клінтоном. Однак ця новина є фейком, повідомляє The Huffington Post.

Так, новину про розлучення Клінтонів поширило видання Christian Times Newspaper, наводячи відповідний документ, ще 11 листопада. «Посилаючись на непримиренні розбіжності, екс-кандидат від демократів на пост президента, мабуть, прагне розлучення зі своїм чоловіком колишнім президентом Біллом Клінтоном. Білл Клінтон названий в якості відповідача у правовій подачі, і підпис Хілларі вказує на неї в якості позивача. Підпис позивача часто включається в цих типах заявок на реєстрацію з метою сертифікації та прискорити судовий процес», - йдеться в публікації.

Пізніше цей факт на достовірність перевірив сайт, який вираховує фейкові новини, Snopes.com. Він спростував чутки про розлучення через кілька годин після їхнього опублікування.

«Ця історія неправдива», – повідомив письменник Ден Евон на сайті Snopes. «У той час як християнська газета позиціонує себе як справжню організацію новин (імітуючи ім'я справжньої газети Christian Times), цей веб-сайт майже повністю публікує підроблені новини», – додав Евон.

Білл та Хілларі Клінтон одружилися 11 жовтня 1975 року.