Більшість європейців бояться терактів через наплив біженців - опитування

telegraf.com.

Найбільше терактів бояться в Угорщині і Польщі

Понад 50% жителів країн Європейського Союзу побоюються, що через наплив біженців зросте загроза терактів. Про це свідчать результати соціологічного опитування американського інституту Pew Research Center, пише DW

Найбільше страх такого роду поширений в Угорщині і Польщі - відповідно 76 і 71 відсоток опитаних там вважають, що ймовірність нападів терористів збільшилася в зв'язку з міграційним кризою. Ці країни прийняли в 2015 році порівняно невелику кількість біженців, відзначають дослідники. Всього про страх перед загрозою терактів заявили понад 50% респондентів в восьми країнах з десяти, в ФРН - 61%. Лише у Франції і Іспанії це, відповідно, 46 і 40%.

Крім того, європейці побоюються, що біженці віднімуть у них робочі місця і соціальні пільги - тут також лідирують Угорщина (82%) і Польща (75%). Такої думки дотримується більше 50% опитаних в п'яти країнах з десяти, найменша кількість - у ФРН (31%) і Швеції (32%).

Учених цікавило, чи вважають європейці мігрантів відповідальними за зростання злочинності. У жодній країні кількість респондентів, які відповіли позитивно, не перевищила 50%, лідирують Італія (47%), Швеція (46%) і Угорщина (43%). В Іспанії лише 13% вважають біженців більш криміногенними, ніж інші соціальні групи.