Біля Ради встановили металошукачі, у центр столиці стягнули до 2,5 тис. правоохоронців

Фото: Alex Ryabchyn

Крищенко повідомив, що у Києві у вівторок будуть проходити дві великі акції - під Верховною Радою і під Національним банком України

Поблизу Верховної Ради встановили рамки-металошукачі. Вулицю Грушевського наразі перекрили для руху транспорту. Усіх людей, які хочуть пройти в напрямку готелю «Київ» пропускають лише через рамки.

Правоохоронці також перевіряють вміст сумок. На запитання, у чому причина появи рамок, правоохоронці відповіли, що заходи безпеки посилені у зв'язку з проведенням масових акцій.

[TWITTER]

[/TWITTER]

Як повідомив начальник ГУ НП у місті Києві Андрій Крищенко в ефірі «112 України», для забезпечення правопорядку у центрі столиці під час масових акцій, у яких заявлена участь близько семи тисяч людей, буде задіяно близько 2,5 тисячі правоохоронців.

«Правоохоронців задіяно до 2,5 тисячі. Це разом з військовослужбовцями Національної гвардії», - сказав він.

Крищенко повідомив, що у Києві у вівторок будуть проходити дві великі акції - під Верховною Радою і під Національним банком України.

«Загальна чисельність заявлена цих акцій - до семи тисяч осіб. Правоохоронці обмежили рух по вулиці Грушевського і по вулиці Інститутській. Буде проводитися поверхнева перевірка, інші превентивні заходи, необхідні для забезпечення порядку», - додав він.

З його слів, наразі правопорушень і провокацій не зафіксовано.

«Громадяни збираються, з'їжджаються з інших регіонів держави, все спокійно на теперішній час. Сподіваюся, що акції пройдуть спокійно», - додав він.

[TWITTER]

[/TWITTER]

Додамо, сотні людей зібралися на столичному Майдані Незалежності після того, як напередодні було анонсовано попереджувальну акцію протесту професійної спілки працівників сфери охорони здоров'я.

Нагадаємо, сьогодні Верховна Рада продовжить розгляд судової і пенсійної реформ.

Дивіться також матеріал: Як армія Рабіновича окупувала пятачок біля Нацбанку (фоторепортаж)