Бойовики активізували розвідку на Волноваському та Маріупольському напрямках

Створена автоматизована система передачі даних з безпілотних авіаційних комплексів

Протягом травня проросійські бойовики на Донбасі активізували ведення розвідки сил антитерористичної операції. Зокрема створена автоматизована система передачі даних з безпілотних авіаційних комплексів. Про це повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони України.
«Система забезпечує передачу даних в онлайн режимі до центру управління та обробки інформації окремої роти БПЛА (ВАТ «Топаз»; вул. Соколина, 1а) та подальшу передачу цих даних на пункт управління 1 армійського корпусу (Донецьк)», - інформує розвідка.
Головним управлінням розвідки встановлено, що з метою нарощування зусиль розвідки на Волноваському та Маріупольському напрямках 1 червня до н.п. Комсомольське прибула група зі складу окремої роти БПЛА для проведення повітряної розвідки у цих районах.
«На противагу квітневій динаміці, коли було здійснено 60 вильотів, у травні зафіксовано109 польотів безпілотних засобів. Разом з тим, за поточний тиждень відбулося 30 вильотів БПЛА, з яких три здійснено з території Росії», - повідомляє розвідка.
Разом з цим, 2 червня в районі н.п. Новоайдар силами АТО знищено один російський БПЛА.