Бойовики ІДІЛ масово страчують мирне населення Іраку

Джихадисти насильно готують смертників з підлітків та хлопчиків та знущаються над викраденими жінками

Бойовики терористичного угруповання «Ісламська держава» (ІДІЛ) продовжують страчувати мирних громадян у місті Мосулі та його околицях. Про це передає DW з посиланням на заяву прес-секретаря Управління Верховного комісара ООН з прав людини Равини Шамдасані.

Представник ООН повідомила, що цього тижня було виявлено масове поховання з більш ніж сотнею тіл у місті Хамам аль-Аліло. Відомо, що страчених громадян було звинувачено терористами у «зраді і співпраці з іракськими силами».

Деяких зі страчених було звинувачено у «дезертирстві» та використанні заборонених ісламістами мобільних телефонів, повідомляється з посиланням на Reuters.

Равина Шамдасані зазначила, що бойовики продовжують використовувати хімічну зброю проти мирного населення. За її даними, бойовики в Мосулі насильно готують смертників з підлітків і хлопців, і знущаються над викраденим жінками, «роздаючи» їх бійцям і наказуючи їм супроводжувати конвої ІДІЛ.

Як повідомлялось раніше, іракські війська, що наступають на бойовиків терористичної організації «Ісламська держава», виявили масове поховання людських тіл у Мосулі.