Бойовики на Донбасі зірвали роботи з попередження масштабної екологічної катастрофи

Бойовики вчергове зірвали ремонтно-відновлювальні роботи з укріплення аварійної дамби фенольного заводу

Сьогодні, 7 липня, бойовиками на Донбасі було зірвано роботи з укріплення аварійної дамби фенольного заводу, що розташований неподалік Горлівки. Про це повідомляє прес-центр штабу АТО з посиланням на прес-офіцера СЦКК Віталія Іванова.
За повідомленням спостерігача української групи Спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін, близько 13:00 години йому зателефонував представник російської сторони СЦКК, який знаходився по той бік лінії розмежування сторін, та повідомив про те, що ОРДО без жодних пояснень відкликало надані раніше гарантії безпеки і роботу необхідно терміново зупинити.
За деякий час з’ясувалося, що один із «спостерігачів» ОРДО бачив, як українські військові під прикриттям вантажних автомобілів, що були задіяні для перевезення будівельного матеріалу – глини - щось, буцімто, возили на свої позиції.
Роботи, що проводилися в присутності української та російської груп СЦКК, а також патрулів Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ довелося перервати на невизначений термін до з’ясування усіх обставин.
«Варто наголосити на тому, що після тривалого часу ремонтно-відновлювальний етап на цьому об’єкті продовжився лише чотири дні тому – 4 липня. Задля цього було докладено чималих зусиль груп СЦКК та СММ ОБСЄ», - йдеться в повідомленні.
Українська група СЦКК закликала російську вплинути на ОРДО та попередити можливу екологічну катастрофу регіонального масштабу, адже ймовірно привід був знову надуманим та не відповідає дійсності.