Бойовики обстріляли бійців Об'єднаних сил із заборонених мінометів

Об’єднані сили дали рішучу відповідь на усі вогневі провокації противника, примусивши ворога дотримуватись режиму припинення вогню

Чотири із восьми ворожих обстрілів 6 квітня були із застосуванням мінометів 120 і 82 калібру, які повинні бути відведені від лінії розмежування

У понеділок, 6 квітня, збройні формування Російської Федерації на Донбасі здійснили вісім обстрілів позицій Об’єднаних сил, чотири з яких – із застосуванням мінометів 120 і 82 калібру, які за Мінськими домовленостями повинні бути відведені від лінії розмежування.

Окупанти також відкривали вогонь по українських опорних пунктах з озброєння бойових машин піхоти, протитанкового ракетного комплексу, гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів.

«З метою припинення ворожих провокацій та ліквідації загрози для життя і здоров’я військовослужбовців наші воїни застосували чергові вогневі засоби», - повідомили у пресцентрі штабу операції Об’єднаних сил.

Свою активність противник учора проявляв переважно в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід», де зафіксовано шість обстрілів.

Зранку російсько-окупаційні війська обстріляли позиції Об’єднаних сил поблизу Павлополя. З напрямку населеного пункту Набережне вони випустили вісім мін калібру 82 мм, а також застосували озброєння бойових машин піхоти та протитанковий ракетний комплекс.

По обіді ворог двічі відкривав вогонь з мінометів калібру 82 мм, гранатометів різних систем та кулеметів великого калібру по наших захисниках в районі селища Кам’янка.

П’ять мін калібру 120 мм противник випустив з напрямку населеного пункту Старомихайлівка по околицях Красногорівки. На цій ділянці російські найманці також застосували станкові протитанкові гранатомети.

Увечері окупанти обстріляли з автоматичних станкових гранатометів та стрілецької зброї захисників Старогнатівки, а з великокаліберних кулеметів – оборонців Авдіївки.

«Об’єднані сили дали рішучу відповідь на усі вогневі провокації противника, примусивши ворога дотримуватись режиму припинення вогню», - йдеться у звіті.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Північ» окупаційні війська з напрямку населеного пункту Калинове обстріляли позицій Об’єднаних сил поблизу населених пунктів Новозванівка і Новоолександрівка. В бік українських захисників противник випустив п’ять мінометних мін 120-го калібру та чотири міни калібру 82 мм.

«Військовослужбовці зі складу Об’єднаних сил вжили вичерпних заходів для припинення ворожого вогню, після чого ворог відмовився від подальших провокацій наших підрозділів», - додали у штабі.

Втрат за минулу добу внаслідок ворожих обстрілів серед українських захисників не було. За даними розвідки Об’єднаних сил, 6 квітня наші підрозділи поранили одного російського окупанта.

З початком цієї доби збройні формування Російської Федерації вогневої активності не проявляли.