Бойовики з «ЛНР» тримають важко пораненого українця в СІЗО й не пускають до нього адвокатів

NewsFront

Українська сторона вимагає негайного звільнення Жемчугова

Сьогодні в Мінську на переговорах гуманітарної підгрупи тристоронньої контактної групи бойовики повідомили, що тримають у СІЗО тяжко пораненого українця Володимира Жемчугова, якого вони звинувачують у тероризмі. Про це на своїй сторінці у Facebook розповіла Ірина Геращенко - представник України в підгрупі.

«Кілька місяців ми не могли домогтися відповіді, де утримується тяжко поранений Володимир Жемчугов, у якого ампутовані кінцівки, вибиті очі. І ось сьогодні так звані представники «ОРЛО» (Окремі райони Луганської області) визнали, що цей тяжко хворий чоловік утримується в СІЗО, і до нього не пускають адвокатів «за станом здоров'я». Хіба це не катування?!» - обурюється Геращенко.

Вона додала, що українська сторона висунула вимогу негайно звільнити Жемчугова й передала її учасникам гуманітарної групи - ОБСЄ та Росії.

Нагадаємо, Володимир Жемчугов не є військовим. У полон до бойовиків він потрапив після того як підірвався на розтяжці. Вибухом йому травмувало очі, відірвало руки, травмувало живіт і ноги. Володимир спочатку намагався накласти на себе руки - вийшов на дорогу, щоб його збила машина. Але лише привернув до себе увагу й потрапив до рук бойовиків, які звинуватили його в підриві залізничних колій і ліній електропередач.