Через Монтян Нацрада застосувала санкції до радіо «Вести»

Радіо «Вести»

Ведучий не зупинив гостю радіостанції Тетяну Монтян, коли та висловлювалася негативно та образливо на адресу героїв Революції гідності

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення застосувала до радіостанції «Вести» санкцію «попередження». Про це повідомив на своїй сторінці в Facebook член Нацради Сергій Костинський.

«Перевіркою встановлено, що під час діалогу з радіослухачами гостя радіостанції Тетяна Монтян висловлювалася негативно та образливо на адресу героїв Революції гідності, допускала у прямому ефірі ненормативну лексику. При цьому ведучий передачі не зупинив та не зробив зауваження щодо неприйнятних висловлювань», – написав він.

Нацрада дійшла висновку, що має місце порушення вимог закону України «Про телебачення і радіомовлення», згідно з яким «не допускається використання телерадіоорганізацій для поширення інформації, яка порушує законні права та інтереси фізичних і юридичних осіб, зазіхає на честь і гідність особи», та «телерадіоорганізаціям забороняється розповсюджувати, а також анонсувати програми та передачі, які можуть зашкодити фізичному, інтелектуальному і духовному розвитку неповнолітніх та юнацтва...».

Крім того, Нацрада зафіксувала ознаки порушення вимог закону про квоти радіостанцією «Вести» (ТОВ компанія «Мастер», Харків): 44% – частка ведення передач українською мовою (має становити 50%).