Число байдужих до Путіна росіян зросло майже вдвічі, - опитування

Фото Диалог.UA

Головним досягненням російського президента респонденти вважають «підвищення боєздатності і реформу збройних сил»

Все більше росіян ставиться до президента Російської Федерації Володимира Путіна нейтрально або байдуже. Про це свідчить опитування «Левада центру», проведене до 17-ї річниці приходу Путіна до влади.

Так, відсоток байдужих до президента росіян (17%) помітно виріс в порівнянні з березнем минулого року - тоді таку позицію висловили лише 10% опитаних. При цьому свого піку частка байдужих жителів РФ досягала в березні 2013 року, тоді показник становив 22%.

Відзначається, що найпопулярнішою відповіддю на питання про ставлення до Путіна стала «не можу сказати про нього нічого поганого» - так його охарактеризував 31% респондентів. В останні роки цю відповідь стабільно вибирають 29-31% росіян.

У той же час 29% учасників опитування зізналися в симпатії до російського лідера. У березні 2015 року таких було 37%, а потім їх частка почала знижуватися. Захоплюються Путіним 8% росіян, відразу до нього відчуває 1% опитаних, а антипатію - 2%. 78% опитаних заявили про те, що вони довіряють президенту. При цьому 18% довіри до нього не відчувають. Більше половини росіян заявили, що за минулі 17 років їх надії, пов'язані з Путіним, виправдалися. 23% респондентів заявили, що надії не виправдалися. При цьому 15% опитаних заявили, що вони не пов'язували ніяких надій з президентом.

Підкреслимо, що головним досягненням російського президента респонденти вважають «підвищення боєздатності і реформу збройних сил». Також серед досягнень росіяни перерахували зміцнення міжнародних позицій країни, економічний розвиток і підтримку спокійної політичної обстановки. 8% учасників опитування заявили про відсутність досягнень Путіна.

Опитування було проведено в кінці липня в 137 населених пунктах в 48 регіонах країни. У ньому брали участь 1,6 тисячі чоловік.