Членів великої коаліції ФРН очікують неприємності на виборах в Гессені

Союз 90/Зелені має подвоїти свою підтримку серед виборців

Останні соціологічні опитування фіксують те, що ХДС і СДПН, які входять до складу федерального коаліційного уряду в Німеччині, чекають втрати голосів порівняно із 2013 роком.

Про це повідомляє інформаційне агентство Reuters.

Так, ХДС може розраховувати на отримання лише 26% голосів на противагу 38,3% п’ять років тому. Соціал-демократи можуть розраховувати лише на 20% голосів – в 2013 році СДПН отримала 30,7% голосів.

Такі погані результати можуть позначитися як на перспективах коаліційного уряду ФРН, так і на перспективах Ангели Меркель як канцлера. В грудні має пройти з’їзд ХДС, де будуть переобирати лідера партії.

Очікується, що партія Союз 90/Зелені, із якою ХДС спільно правила в Гессені в останні п’ять років, отримає 22% голосів на регіональних виборах 28 жовтня. В 2013 році зелені отримали 11,1% голосів. Проте цього виявиться недостатньо на цей раз для формування стабільного уряду.

Як наслідок, можливим буде формування коаліції за участю ХДС, Союз 90/Зелені і ВДП. Вільні демократи можуть розраховувати на отримання 8% голосів гессенців. Праворадикальна «Альтернатива для Німеччини» може отримати 12% голосів.