Депутат-автолобіст сподівається, що Рада встигне прийняти президентські правки до закону про зниження акцизів на вживані авто

Закон про зниження акцизів на вживані імпортні авто має запрацювати з 1 серпня

Історія з розпіареним законом про зниження акцизів на ввезення вживаних авто, триває. Як відомо, парламент прийняв закон 3251, який суттєво знижує вартість іномарок для українців, а президент його підписав, однак із суттєвими правками.  

Нардеп Дмитро Святаш, який раніше виступав проти прийняття цього закону, правки президента сприйняв позитивно: «Закон 3251 вступить в силу 1 серпня в будь-якому разі, а 4905 стоїть на четвер на включення в порядок денний і прийняття рішення. Якщо до нього не дійде, то не дійде. В мене враження, що голосів вистачить – наша група «Відродження» буде голосувати, можливо «Воля народу» та «Оппоблок», бо ці правки абсолютно законні і не дають можливості робити нелегальній бізнес на ідеї цього закону».

Він вважає, що «ці правки, які внесли самі автори цього законопроекту, достатньо раціональні».

«Позиція президента полягала в тому, що він хотів заветувати 3251, але підписав і звернувся до парламенту з проханням внести певні зміни, щоб не створювати прецедентів для обману українських громадян в торгівлі паспортами, мертвими душами і так далі», - додав Святаш.

Більше читайте в матеріалі «Главкому»: Закон про вживані авто. Чи обдурять депутати президента