Депутат БПП розповів, як Порошенко збагатиться на законі про регулятора енергетики

Порошенку важливо контролювати регулятора, аби натискати кнопки «старт» та «стоп» в отриманні додаткових грошей учасниками ринку енергетики - Лещенко

Президент Петро Порошенко збереже вплив на регулятор в галузі енергетики та компослуг, який не лише встановлює тарифи, але визначає, які з олігархів будуть отримувати прибутки. Так народний депутат Блоку Петра Порошенка Сергій Лещенко у себе на сторінці в Facеbook прокоментував прийнятий закон про регулятора енергетики в редакції Порошенка.

«Якщо спрощено - є державний регулятор енергетики, Нацкомісія Вовка. Уже не один місяць емісари Порошенка ходять по ринку та намагаються стати акціонерами приватних обленерго, а також приватизувати державні обленерго. Мета - купити задешево. А потім ввести RAB-тариф, який повертатиме витрачене та суттєво підвищить капіталізацію обленерго. Ключове - це відбудеться, коли Порошенко через своїх партнерів стане учасником ринку. Коли в нього виникне свій приватний інтерес. Саме тому Порошенку важливо контролювати регулятора, аби натискати кнопки «старт» та «стоп» в отриманні додаткових грошей учасниками ринку енергетики», - написав Лещенко.

Як повідомлялось, Верховна Рада України ухвалила законопроект «Про Національну комісію, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики та комунальних послуг». Відповідне рішення підтримали 252 нардепи.