Російський політик розповів, як РФ зраджує своїх військових

Явлінський: З'являються безіменні могили, батькам не пояснюють, що сталося. Люди беруть участь в авантюрах

Російський політик Григорій Явлінський, під час теледебатів розповів у прямому ефірі про безіменні могили російських солдатів, а також про те, як російська влада відхрещується від своїх воїнів.

«Знову з'являються безіменні могили, і ніхто не говорить, що з цими хлопцями сталося. У 1994 році, в грудні, сформували загін з наших військових, з наших офіцерів. Зняли з людей погони, сказали, що у них інші прізвища, і відправили їх воювати в Грозний. За кілька днів вони опинилися в полоні у сепаратистів. Так, міністр оборони відмовився від них, сказав: «Я нічого не знаю про цих людей». Глава ФСБ того часу сказав, що він нічого не знає. Глава МВС теж сказав, що він нічого не знає. Вся держава цих людей кинула», – розповів він.

«Ось знову повторюється ця історія: знову з'являються безіменні могили, батькам не пояснюють, що сталося. Люди беруть участь в авантюрах. В авантюрах в Україні! Що взагалі є абсолютною ганьбою для нашої країни – воювати з Україною! Ніколи у нас не буде справжньої обороноздатності, якщо ми воюватимемо з такими країнами, як Україна», – додав російський депутат.