Депутат: Прокурори будуть оскаржувати відкладення прокурорського самоврядування в судах

В Генпрокуратурі 80% людей хочуть змін

Працівники прокуратури виступатимуть проти відкладення прокурорського самоврядування у судах, оскільки воно полегшило б роботу прокуратури. Таку думку висловив народний депутат від БПП Валерій Карпунцов в інтерв’ю «Главкому».
«Спочатку тренд прокурорського самоврядування оцінювався позитивно, мовляв, це дасть можливість позбавити впливу старшого прокурора на прийняття рішення прокурором, що у вертикалі знаходиться нижче», - зазначив він.
За словами Карпунцова, до таких позитивних змін прагне більшість працівників прокуратури. « От зараз в Генпрокуратурі 80% людей – це люди до 40 років, які хотіли б змін. Але маленький прокурор приймає якесь рішення, а той, хто стоїть вище, його скасовує без обґрунтувань», - додав він.
Разом із тим, нардеп підкреслив, що суспільство виступило проти самоврядування – мовляв, це консервування системи, його треба скасувати. «І на оцей останній запит було внесено ці зміни стосовно відтермінування прокурорського самоврядування. Зараз почнуться оскарження в судах, буде тяганина», - уточнив він.
Однак парламентарій переконаний, що просто призупинення норми – не вихід. «Ну зупинили. А потім, коли час прийде, все законсервується чи як?», - запитує Карпунцов.