Дистанційна робота спонукає до вживанню алкоголю, - науковці
Директор Інституту душевного здоров'я в Мангеймі: найголовніше при вживанні алкоголю - грамотне дозування, в іншому випадку спиртне завдає шкоди здоров'ю
Віддалений режим роботи спонукає до вживання алкоголю. Про це повідомив медичний директор Центрального інституту душевного здоров'я в Мангеймі Фальк Кіфер, передає DW.
Справа у зміні способу життя, пояснив експерт. В умовах карантину стали необов'язковими щоденні поїздки на роботу, зустрічі з колегами, відпали інші зобов'язання.
«Багато хто вважає, що алкоголь знімає стрес і послаблює відчуття тривоги і страху. Саме ці емоції переважають під час пандемії. Їх намагаються зняти алкоголем», - говорить експерт.
Кіфер додав, що найголовніше при вживанні алкоголю - грамотне дозування. В іншому випадку спиртне завдає шкоди здоров'ю, підкреслив він.
Зазначимо, що в Україні зростання продажів міцного алкоголю в період карантину становив близько 4-5%. При цьому, згідно з показниками Держстату, Україна значно збільшила імпорт закордонного вина.
Паралельно, вітчизняні компанії стали виробляти більше горілки та коньяку.
Як повідомлялось, станом на ранок 18 травня в Україні підтверджено 18 616 випадків Covid-19, з них 5 276 одужали, 535 померли. Протягом останньої доби лабораторно підтверджено 325 випадків.