Діти українських чиновників продовжують сидіти у «ВКонтакте», обходячи блокування

Сини генерального прокурора Юрія Луценка продовжують сидіти в російській соцмережі

Діти українських чиновників продовжують сидіти у заблокованій соцмережі «ВКонтакте» за допомогою спеціальних програм, повідомляє «Страна».

Наприклад, сини генерального прокурора Юрія Луценка продовжують сидіти в російській соцмережі. У старшого сина Луценка є акаунти як у «ВКонтакте», так і у Facebook. Сьогодні вночі Олександр Луценко якраз відвідував заборонений в Україні ресурс. Нагадаємо, що хлопець займається бізнесом і, відповідно до електронної декларації, робить своїм батькам дорогі подарунки.

На момент написання матеріалу Віталій Луценко, молодший син генпрокурора, якраз перебував у «ВКонтакте». Нагадаємо, що цього року хлопець закінчує Київську гімназію імені Лесі Українки №117 і вступатиме до вишу.

Після скандалу з фотографією, на якій молодший син президента Михайло Порошенко був у толстовці з написом Russia, діти гаранта намагаються не засвічуватися в соціальних мережах. Проте одна з дочок-двійнят – Євгенія Порошенко – продовжує відвідувати «ВКонтакте». Зазначимо, що тут вона зареєстрована під дівочим прізвищем мами – Переведенцева.

Софія Кириленко, дочка віце-прем'єра з гуманітарних питань та міністра культури України, а також Анастасія та Ярослав Розенки, діти віце-прем'єра – також продовжують відвідувати соцмережу «ВКонтакте».

Не дотримуються заборони і Ярина Парубій, дочка голови Верховної Ради.

Також у «ВКонтакте» було помічено молодшого сина глави НБУ Валерії Гонтаревої. Микита заходив сюди 17 травня, наступного дня після заборони цієї соціальної мережі. Можливо, тоді ще провайдер не блокував сайт.

Нагадаємо, 16 травня президент ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони від 28 квітня про застосування санкцій щодо низки фізичних і юридичних осіб. У ньому, зокрема, йдеться про блокування російських соцмереж та поштових служб. Також санкції передбачають блокування доступу до сервісів «Яндекс», 1С, «Софтлайн Груп», корпорації «Парус» і ще низки російських IT-компаній.

Через українські санкції акції «Яндекса» вже почали дешевшати.

Зазначимо, загалом у санкційному списку 1228 фізичних та 468 юридичних осіб.