Для баз олімпійської та паралімпійської підготовки запровадять податкові пільги

Пільговий розмір плати за землю та оренду землі дозволяє заощаджувати значні кошти 

Пільговий розмір плати за землю та оренду землі стане непрямим фінансуванням баз підготовки олімпійцій та паралімпійців

Комітет з питань сім’ї, молодіжної політики, спорту та туризму на своєму засіданні підтримав проект закону про внесення змін до Податкового кодексу України, якими запроваджується пільгове оподаткування баз олімпійської, параолімпійської та дефлімпійської підготовки. Про це розповів голова Комітету, один із співавторів законопроекту, народний депутат від «УДАРу» Артур Палатний, повідомляє прес-служба політсили.

За словами нардепа, йдеться про встановлення орендної плати за землю у розмірі не більше 0,1% нормативної грошової оцінки для баз олімпійської та параолімпійської підготовки усіх форм власності. Чинні норми Податкового кодексу передбачають орендну плату для таких спортивних об’єктів від 3 до 12% нормативної грошової оцінки землі.

«Пільговий розмір плати за землю та оренду землі є непрямим фінансуванням баз олімпійської та параолімпійської підготовки, що дозволяє заощаджувати значні кошти та направляти їх на забезпечення діяльності таких баз», - наголосив Палатний.

Законопроект отримав схвальні оцінки Міністерства молоді та спорту, Мінсоцполітики та Національного олімпійського комітету та рекомендований для розгляду Верховної Ради у першому читанні.

Як повідомлялось, на Паралімпіаді 2016 в Ріо у фінальному забігу на 1500 метрів чотири спортсмена пробігли дистанцію швидше, ніж здоровий олімпійський чемпіон в аналогічній дисципліні Меттью Центровіц з США.