Для Білорусі важливо, щоб українсько-російські переговори проходили в Мінську - аналітик ІСП

Спільними зусиллями вдалося затвердити Мінськ в статусі центру східноєвропейської міжнародної дипломатії

В інтересах як України, так і Білорусі, щоб Мінськ зберігав свій статус нейтрального дипломатичного майданчика в російсько-українському конфлікті. Про це в ході презентації дискусійною записки Інституту світової політики «Аудит зовнішньої політики: Україна-Білорусь» у Києві сказала аналітик ІСП і співавтор дослідження Олена Бетлій.
«Протягом останніх двох років українсько-білоруські відносини в значній мірі розвивалися без стратегічного планування, ситуативно долаючи виклики, які привнесла в двосторонньому співробітництві російська агресія. Головним же досягненням цього періоду у сфері безпеки можна вважати той факт, що главам держав вдалося не допустити втягування Білорусі у війну між Росією і Україною. Разом з тим спільними зусиллями вдалося затвердити Мінськ в статусі центру східноєвропейської міжнародної дипломатії. Ці тенденції важливо зберегти», - підкреслила Бетлій.
Повний текст дискусійної записки доступний тут.
Публікація була підготовлена в рамках проекту ІСП «Аудит зовнішньої політики» за підтримки Чорноморського фонду для регіональної співпраці Німецького Фонду Маршалла (GMF) і Pact Білорусь, що фінансуються Агентством США з міжнародного розвитку (USAID). ІСП також висловлює подяку Міжнародному фонду Відродження, Фонду розвитку аналітичних центрів та Посольству Швеції (SIDA).