Для чого Путін бомбить Сирію. Версія Financial Times

Президент Росії Володимир Путін
Фото Радио Свобода

Якщо припустити, що Путін насправді не хоче спровокувати світову війну, створюється враження, що у цього брязкання зброєю є дві конкретні цілі - видання

Поки Захід звинувачує Росію в зриві переговорів щодо Сирії, Москва - як і у випадку з Україною - пропонує своїм громадянам і кожному, хто готовий слухати, зовсім інші сюжети: про непоступливі США, повних рішучості підтримувати ісламських терористів, які борються з законним сирійським урядом, пише Financial Times.

«І все-таки, якщо припустити, що Путін насправді не хоче спровокувати світову війну, створюється враження, що у цього брязкання зброєю є дві конкретні цілі. По-перше, Росія ставить на те, щоб до зміни американського президента допомогти сирійському президенту Башару аль-Асаду отримати перевагу, розтоптав контрольований повстанцями схід Алеппо. Вона робить все що може, щоб відлякати Вашингтон від втручання, а сама виливає на сірійське місто таке ж руйнування, яке пережила чеченська столиця Грозний в ході своєї сепаратистської війни 16 років тому», - йдеться в статті.

По-друге, на думку видання, Путін в свої умови повернення до плутонієвої угоди включив «список покупок на випадок переговорів з будь-яким новообраним лідером США». Якщо це буде Трамп, на таких умовах Кремль готовий піти на «угоду», обіцяну республіканським кандидатом. Якщо це буде Клінтон, яка запустила сумнозвісне «перезавантаження» відносин з Росією на посту держсекретаря США, вона зрозуміє, що нове перезавантаження можливе тільки на абсолютно інших умовах, зазначає автор.

«До цих виборів і після них нас чекають напружені тижні», - прогнозує видання.