До Макіївки прибули російські найманці, які воювали в Чечні

Російські найманці

Місцеве населення не бажає вступати до лав терористів

У самопроголошеній «ДНР» спостерігається значне недоукомплектування підрозділів бойовиків. Про це повідомляє група «Інформаційний спротив».

За її даними, командування «1-го АК ДНР» вживає заходів із доукомплектування частин та підрозділів особовим складом до штатної потреби, в т.ч. за рахунок призову на військову службу місцевого населення. «Водночас спостерігається відверте небажання місцевих жителів вступати до лав терористів. Зокрема, в н.п. Пантелеймонівка (смт у Горлівській міськраді Донецької області) військовозобов'язаним чоловікам було вручено повістки з вимогою прибути до військкомату. Однак, згідно з рапортом керівництва військкомату, близько 60% тих, хто отримав повістки, проігнорували цю вимогу», – йдеться у повідомленні.
Група ІС повідомляє, що поточний некомплект підрозділів бойовиків покривається переважно за рахунок доукомплектування російськими найманцями. «Так, до військкомату н.п. Макіївка прибула група (близько 25 осіб) найманців з м. Санкт-Петербург (РФ), більшість з яких раніше брали участь у бойових діях у Чечні. Прибулі найманці направляються на посади заступників командирів взводів мотострілкових і мінометних підрозділів», – інформує розвідка.