До Одеси прямувало вісім чоловіків, які, ймовірно, мали брати участь у заворушеннях

Чоловіки нібито прибули для участі у змаганнях

Прикордонники вчора, 30 квітня, не пропустили в Україну вісьмох іноземців, які прямували до Одеси. Про це повідомляє прес-служба Держприкордонслужби України.

Правоохоронці затримали вісьмох осіб – громадян Киргизстану, Білорусі та Росії – міцної статури, які нібито прибули для участі у змаганнях. Семеро з них (четверо громадян Киргизстану і троє громадян Білорусі) прилетіли рейсом «Мінськ – Одеса», а громадянин Росії прибув із Дубаї у «Бориспіль».

«В результаті комплексної перевірки правоохоронці встановили, що особи прибули на запрошення громадської організації, яка, ймовірно, залучала бойовиків на Куликове поле, які також брали участь у спробах силового захоплення будівель державних органів влади», – йдеться в повідомленні.

Всіх виявлених осіб, які не змогли вказати чіткої мети свого перебування на території України, через кордон не пропустили і повернули зворотним рейсом.

Зазначимо, прикордонники посилили заходи з протидії можливого приїзду осіб, які прямують для участі в діях дестабілізаційного характеру напередодні річниці трагедії в Одесі.

Нагадуємо, що поліція Одеси також працює в посиленому режимі. На вулицях міста працює понад 2 тис. правоохоронців. 2 травня буде обмежено рух у районі Соборної площі і Куликового поля.