Доба в АТО: 12 ворожих обстрілів, один український боєць поранений

Зона АТО

У відповідь на провокації бійці АТО вісім разів застосовували зброю на ураження противника

Минула доба у районі проведення АТО завершилась без суттєвих змін в обстановці. Противник й надалі поодиноко обстрілював позиції української армії на усіх напрямках, застосовуючи переважно піхотне озброєння. 

Як повідомляє прес-центр штабу АТО, на донецькому напрямку під вогонь ворожих гранатометів, кулеметів та стрілецької зброї наприкінці доби потрапили опорні пункти ЗСУ біля Авдіївки та шахти Бутівка. А з протитанкових гранатометів і озброєння БМП окупанти понад годину били на підступах до Кам’янки. 

На приморському напрямку бойовики застосовували великокаліберні кулемети неподалік Широкиного та Старогнатівки, а гранатомет – поблизу Водяного.

На луганському напрямку ввечері майже півтори години проросійські найманці обстрілювали з 82-міліметрових мінометів, автоматичних та протитанкових гранатометів українських захисників у районі Кримського. 

Загалом за минулу добу російсько-окупаційні угруповання 12 разів порушили режим тиші. У відповідь на провокації бійці АТО вісім разів застосовували зброю на ураження противника.

Внаслідок бойових дій один військовослужбовець сил АТО отримав поранення.

Як повідомлялося, у неділю президент і верховний головнокомандувач Збройних сил України Петро Порошенко прибув до Авдіївки Донецької області, де разом з міністром оборони Степаном Полтораком провів нараду щодо оперативної обстановки на фронті.

До слова, українські військові завоювали срібло на міжнародних змаганнях Cambrian Patrol у Британії. А у Вашингтоні ветерани АТО виграли 10 медалей на марафоні морської піхоти США.