Додон закликав молдован восени вийти на акції протесту проти правлячої коаліції

Ігор Додон

Це було задумано Заходом, який веде свою гру, - заявив проросійський президент Молдови

Президент Молдови Ігор Додон назвав дії правлячої коаліції, яка не пустила в Молдову російських артистів і віце-прем'єра РФ Дмитра Рогозіна, спланованою акцією Заходу і Демократичної партії.

«Ця акція була спрямована проти громадян Молдавії і стратегічних відносин з нашим партнером - РФ. Це вони (Демпартія і її союзники) влаштували дешеве антиросійське шоу, заблокували аеропорт і домовились з Румунією. Вони не думали, що в рейсовому літаку (разом з Рогозіним) летіли сотні громадян Молдови - жінки і діти. Вони плакали в літаку, не знали куди летять», - заявив Додон на прес-конференції в п'ятницю.

«Я розмовляв по телефону з Рогозіним, він багато мені розповів про те, що сталося. Від усіх цих дій страждають люди, але нинішній молдавській владі інтереси народу - до лампочки», - зазначив президент.

На його думку, все «це було задумано Заходом, який веде свою гру».

«Проблема в тому, що Кишинів і Демократична партія - всього лише пішаки в цій складній грі. Кишинів і Бухарест - частина геополітичної гри США і НАТО проти Росії. Мені дуже шкода, що правляча в Молдові коаліція бере участь у цій брудній геополітичній грі, яка не має нічого спільного з інтересами Молдови», - сказав глава країни.

Він закликав громадян взяти участь в акціях протесту, які почнуться після 24 вересня проти правлячої в Молдові коаліції.

Глава республіки додав, що його візит в Придністров'я відбудеться, незважаючи на скасування візиту до Кишинева Рогозіна.

Раніше повідомлялося, що Додон разом з Рогозіним в суботу, 29 липня, поїде в Придністров'я, де візьме участь в урочистостях з нагоди 25-річчя миротворчої операції в РФ, проти якої виступає правляча в Молдові коаліція.