Долю американських виборів вирішить українська діаспора, - ЗМІ

Американці голосуватимуть не стільки за Клінтон, скільки проти Трампа.

Не виключено, що подальшу долю світу, як і долю України, визначатимуть американські українці під час президентських виборів у США. Про це ідеться в статті Наталки Пісні «Українська «гирька» на сайті zn.ua.

«Історія стосунків двох головних кандидатів на посаду президента США настільки заплутана, що восени виборці здебільшого голосуватимуть не за Гілларі, а проти Трампа, і навпаки. У великій країні, за великим рахунком, залишилося кілька штатів, що вагаються, — серед них Огайо з колись одностайною прореспубліканською українською діаспорою», ідеться в статті.

За даними екзит-полів CNN/ORC, Гілларі Клінтон і Дональд Трамп мають майже однакову довіру, щоправда останніми днями вона — на користь республіканця: 43% і, відповідно, 45%. Хоча впродовж останніх двох місяців кандидатка від демократів відчутно випереджала конкурента.

Жінки, за даними дослідження, віддають перевагу Клінтон — 53% проти 38% за Трампа, білі чоловіки дедалі більше підтримують Трампа — 54% і 32%. За Клінтон охоче голосуватиме молодь — 54% проти 29%, за Трампа — люди за 45. За демократку — 71% небілих американців, її виборці здебільшого з вищою освітою, тоді як за Трампа охоче голосуватимуть люди з повною шкільною освітою.