ДТП у Норвегії: четверо українців залишаються в лікарнях

Водія автобуса затримано

Четверо громадян України, які постраждали в результаті ДТП у Норвегії, залишаються в лікарнях. Про це повідомляє Міністерство закордонних справ України.
«Четверо наших співвітчизників поки що залишаються в лікарнях - за висновками норвезьких лікарів, вони мають провести там ще кілька днів для завершення курсу лікування. Лікарі констатують позитивну динаміку стану здоров'я всіх постраждалих громадян України. Двох із них мають виписати вже протягом наступних двох-трьох днів, завершення лікування інших двох громадян може потребувати на кілька днів більше», - ідеться в повідомленні МЗС України.
У зовнішньополітичному відомстві зазначили, що більшість українців, яких було госпіталізовано, уже виписані з місцевих лікарень і вже готуються до від'їзду в Україну, також вживаються необхідні заходи для повернення труни з тілом загиблого.
У МЗС також очікують від відповідних туристичної і страхової компаній своєчасного забезпечення всіх громадян України, які залишаються в Норвегії, квитками для повернення до України, а також виконання інших зобов'язань, передбачених договорами страхування.
Крім того, в МЗС заявили, що представники посольства стежать за тривалим розслідуванням правоохоронними органами Норвегії справи про ДТП з автобусом.
«Взяли до уваги їхні рішення про тимчасове затримання громадянина України, який перебував за кермом у момент аварії. Посольство вживає всіх необхідних заходів з метою забезпечення прав та інтересів затриманого громадянина. Зокрема, під час опитування слідчими було забезпечено присутність консульського працівника посольства, отримано підтвердження норвезької сторони про надання з її боку адвоката і перекладача», - розповіли в МЗС.
Нагадаємо, що 30 липня ввечері в 100 км від м. Олесунн (норв. Ålesund) сталася ДТП за участю туристичного автобуса, унаслідок якого один громадянин України загинув і ще від 8 до 10 – дістали травм різного ступеня тяжкості.
За даними норвезької поліції, в автобусі перебувала 41 особа, всі вони, зокрема й водій і керівник групи - громадяни України.