Дуда вважає, що тиск на Росію треба посилити

Анджей Дуда

Польський президент також виступив проти проекту «Північний потік-2»

Президент Польщі Анджей Дуда вважає, що санкції проти Росії треба не тільки зберегти, а й посилити. Про це польський лідер заявив в ефірі телеканалу tvp.info.

«Санкції є, і вони мають діяти. Їх також треба проаналізувати, оскільки їх можна посилити, щоб Росії було складніше з ними», - заявив Дуда.

Польський президент додав, що йому складно зрозуміти, чому деякі європейські лідери підтримують проект «Північний потік-2».

«Той факт, що в Європейському Союзі немає жодної протидії «Газпрому», що «Газпром» поширює вплив у Європейському Союзі, і багато країн ЄС, їх лідери, з цим спокійно погоджуються - це те, що мені важко прийняти. Ми постійно обговорюємо цю проблему, - зазначив він.

На днях Дуда нагадав, що тривають переговори про збільшення американської військової присутності в Польщі. Як зазначив польський очільник, рішення в цій справі залежатиме, передусім, від влади США. Президент не виключив, що замість створення однієї бази, американці зміцнять свої сили в кількох місцях Польщі.

Що ж стосується проекту «Північний потік-2», то у Росії зазначають, що його будівництво йде згідно плану, тому постачання газу почнеться за планом з 1 січня 2020 року.