Екіпаж судна Pomerania Sky звільнили з піратського полону

Це було п’яте викрадення поляків у Гвінейській затоці біля берегів Африки з 2013 року

Серед захоплених нігерійськими піратами моряків був один українець

Екіпаж судна Pomerania Sky, серед 11 членів якого були вісім поляків, двоє філіппінців та українець, звільнено з полону нігерійських піратів.

Про це 18 грудня повідомили в МЗС Польщі.

«Членів екіпажу корабля Pomerania Sky, яких було викрадено наприкінці жовтня біля узбережжя Нігерії, звільнено. Усі моряки перебувають у безпечному місці й очікують на повернення до своїх родин», - заявили в польському МЗС.

Як зазначається, у Польщі справою звільнення моряків займалася міжвідомча група під керівництвом заступника глави МЗС країни. В міністерстві подякували, зокрема, владі Нігерії за допомогу у звільненні моряків.

Повідомляється, що це п’яте викрадення поляків у Гвінейській затоці біля берегів Африки з 2013 року.

МЗС Польщі також закликало моряків, щоб вони перед працевлаштуванням на кораблі у небезпечному регіоні завжди перевіряли, чи судновласник має відповідну страховку.

Нагадаємо, 29 жовтня ЗМІ повідомили, що біля узбережжя Нігерії пірати захопили судно Pomerania Sky з громадянами Польщі та громадянином України на борту.

Пізніше в МЗС Польщі повідомили подробиці викрадення судна. Відомо, що судно йшло під ліберійським прапором з Анголи в нігерійський порт Омме.