Екс-глава ФБР: Трамп просив зупинити розслідування зв’язків з РФ

Колишній директор ФБР Джеймс Комі

Комі в своєму письмовому свідченні перед конгресом підтвердив, що Трамп сподівався на завершення розслідування щодо Флінна

Колишній глава ФБР Джеймс Комі заявив, що президент США Дональд Трамп намагався змусити його відступити від розслідування щодо зв’язків колишнього радника з нацбезпеки Майкла Флінна з Росією, а також якомога скоріше «розсіяти підозри» щодо втручання Росії у президентські вибори у 2016 році.

Про це повідомляє Reuters.

Згідно з письмовою заявою Комі, Трамп запросив його на вечерю і запитав, чи хоче він залишатися на посаді керівника ФБР. Після чого, як заявив Комі, Трамп сказав «Я очікую лояльності, мені потрібна лояльність».

Як повідомлялося, екс-радник Трампа Флінн погодився співпрацювати зі слідством щодо Росії.

Також зазначалося, що після скандалів щодо зв'язків з РФ Трамп хоче змінити свої кадри у Білому домі.

[TWITTER]

[/TWITTER]

Нагадаємо, видання The New York Times раніше опублікувало матеріал, де вказується, що президент США Дональд Трамп попросив директора ФБР Джеймса Комі припинити розслідування щодо екс-радника з національної безпеки Майкла Флінна. 

Про це Комі начебто написав у службовій записці після зустрічі в Білому домі з Трампом на наступний день після того, як Флінн пішов у відставку через повідомлення про його контакти з Росією.

Білий дім згодом зробив заяву, що ці записки – «неправдивий або неточний опис розмови між президентом і містером Комі».