Екс-віце-прем'єр Криму визнав: у населення півострова величезне розчарування від Росії

Фото: investigator.org.ua

Розчарування колосальне, але усвідомлення того, що самі винні, немає

Заступник глави Меджлісу кримськотатарського народу, колишній віце-прем’єр кримського уряду, екс-віце-спікер парламенту Криму, колишній голова Бахчисарайської райдержадміністрації Ільмі Умеров повідомив, що кримчани дуже сильно розчарувалися в Росії за два роки окупації півострова. Про це він сказав в інтерв’ю «Главкому».
«За два роки дуже багато розчарувань. Я зараз кажу не про кримських татар. Крим став набагато далі від Росії, ніж був, перебуваючи під українською юрисдикцією», - повідомив Умеров.
Зокрема, дуже погане транспортне сполучення. «Немає автомобільних доріг, тобто автомобільного сполучення (з РФ), немає залізничного сполучення, немає повітряного сполучення. Аеропорт в Криму працює, але тільки з літаками з Росії, немає міжнародних рейсів. Паром, який здійснює автомобільні перевезення, завжди перевантажений і дуже залежить від погодних умов», - розповів Умеров.
Крім того, «банківська система недосконала, ніякі серйозні банки в Крим не йдуть, ніякі інвестиції до Криму не йдуть, навіть росіяни нічого не інвестують, тому що це невизнана територія і є острах сюди вкладати гроші».
Також він нагадав, що російські окупанти обіцяли кримчанам щодо зарплат і пенсій «молочні ріки й кисільні береги», а нічого цього немає. «Пенсії стали звичайними, як на всій території Росії, а може й нижчими за середні. У 2014-му році за рахунок якихось вливань бюджетники протягом 2-3-х місяців отримали величезні зарплати і з задоволенням підтримали Росію, а тепер все скотилося «на круги своя», як кажуть», - сказав Умеров.
Він підкреслив, що розчарування колосальне, «але усвідомлення того, що самі винні, немає». «Вони вважають винними чомусь Америку, Обаму, хохлів, Україну», - повідомив Умеров.