Експерт пояснив, чому запровадження безвізового режиму ніяк не вплине на закордонний турпотік українців

Економічний стан зараз не дозволяє більшості українців відпочивати за кордоном

Голова Всеукраїнської асоціації туроператорів, керівник турфірми «Гамалія» Ігор Голубаха вважає, що запровадження безвізового режиму з ЄС мало на збільшення туристичного потоку українців до країни Євросоюзу. Таку думку він висловив в інтерв’ю «Главкому».
«З огляду на той стан економіки, який є зараз в Україні, то якщо сьогодні чи завтра запровадять безвізовий режим, то цей факт мало вплине на збільшення туристичного потоку. Адже більшість людей, які хотіли, вже поїхали, вже давно живуть за кордоном, працюють там. Щодо відпочинку, то економічний стан зараз не дозволяє більшості українців дозволити собі відпочинок за кордоном», - пояснив Голубаха.
На його думку, цей факт підштовхує розвиток українського туризму. «Аби тільки бажання заробити на українських туристах не переходило межі розумного й ціни не зростали, як в Одесі й Одеському регіоні. Проте є інші місця з приємним сервісом», - зазначив він.
Крім того, Голубаха запевнив, що українці, які обирали варіант організації свого відпочинку самотужки, повертаються до туроператорів. «Скажу вам, що багато молоді, яка за допомогою Інтернету шукає варіанти відпочинку, дізнаючись про ціни туроператорів, які мають свої системи бронювання, повертаються якраз до туроператорів і отримують від них привабливіші пропозиції в ціновому плані», - сказав керівник турфірми.