Financial Times з’ясувала, для чого Путін знову зробив кадрову ротацію

Переведення Наришкіна в СЗР відкриває шлях для піднесення В'ячеслава Володіна, заступника голови адміністрації Путіна, до поста спікера

Російський президент Володимир Путін у четвер обрав спікера Держдуми Сергія Наришкіна на посаду нового глави Служби зовнішньої розвідки країни, на тлі розпочатої ним нового раунду кадрових перестановок після перемоги правлячої партії «Єдина Росія» на парламентських виборах минулого тижня, пише Financial Times.

«Переведення Наришкіна в СЗР відкриває шлях для піднесення В'ячеслава Володіна, заступника голови адміністрації Путіна, до поста спікера, що зробить його «важковаговиком» наступного покоління політичної еліти Росії», - йдеться в статті.

Видання пише, що для Володіна останні кадрові перестановки стали величезним просуванням по службі. 52-річний чиновник раніше був депутатом Держдуми, але працював в адміністрації президента з кінця 2011 року. «Там він проводив закулісну роботу з метою зміни системи політичних партій, виборів і відносин Кремля з регіонами після поганих результатів «Єдиної Росії» на останніх виборах в Думу і масових акцій протесту в Москві проти Путінв», - пише видання.

«Він показав себе і тепер отримує нагороду, - заявило джерело, що добре знає Володіна, але знаходиться з ним в поганих стосунках. - У нього дуже великі амбіції, і він хоче коли-небудь стати президентом».