Франція і Німеччина підтримали ініціативу Києва про припинення вогню з 1 вересня, чекаємо на рішення Путіна – Порошенко

Президент України під час робочої поїздки на Донеччину розповів, що лідери Франції та ФРН підтримали ініціативу Києва щодо припинення вогню на Донбасі з 1 вересня, однак реакція Кремля ще невідома

Президент України Петро Порошенко заявив, що Франція і Німеччина підтримали ініціативу української сторони щодо припинення вогню на Донбасі з 1 вересня, наразі очікується рішення президента Росії Володимира Путіна. Про це Порошенко заявив під час візиту до Донецької області, повідомив у Twitter прес-секретар глави держави Святослав Цеголко.

«Наші партнери з Франції та Німеччини підтримали ініціативу України про припинення вогню з 1 вересня. Ми чекаємо на рішення Путіна», – сказав Порошенко.

Нагадаємо, що 26 серпня в столиці Білорусі Мінську відбулася зустріч координаторів підгруп Тристоронньої контактної групи з врегулювання конфлікту на Донбасі за участю представників «ЛНР» і «ДНР», де було заявлено про необхідність повного і безстрокового припинення вогню на Донбасі з 1 вересня 2016 року.

Сьогодні стало відомо, що Київ ініціює проведення позачергових переговорів Тристоронньої контактної групи в режимі відеоконференції. Причиною такого рішення стало недотримання бойовиками режиму припинення вогню.

Як повідомляв «Главком», сьогодні президент України з офіційним візитом перебуває у Донецькій області.