Генсек ООН планує відвідати Україну

Антоніу Гутерреш

За даними Ірини Геращенко, візит Антоніу Гутерреша заплановано на найближчий час

Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш планує найближчим часом відвідати Україну. Про це у Facebook повідомила перший заступник голови Верховної Ради Ірина Геращенко, яка послалась на слова заступниці генсека ООН, виконавчого директора структури «ООН-Жінки» Фумзіле Мламбо-Нгуко.

Геращенко розказала, що дана інформація була озвучена заступницею генсека під час зустрічі у п’ятницю з представниками міжфракційного об’єднання у Верховній Раді «Рівні можливості».

«В українській владі дуже мало жінок, це не відповідає потенціалу і ролі українок. Ми будемо просувати ініціативу введення партійних квот на виборах до ВР. Завдання цього року- ратифікація Стамбульської конвенції, що значно посилить відповідальність за насильство в сім'ї», - зазначила перший віце-спікер.

Та все ж ключовою темою зустрічі була ситуація на окупованому Донбасі і в Криму, порушення прав людини, дітей і жінок, сексуальні злочини , викрадення людей, незаконні утримання на окупованих територіях, додала Геращенко.

«Ми вимагаємо від міжнародних організацій надіслати на ці закриті від світу територій моніторингові місії задля аналізу ситуації з правами людини, фіксації злочинів, збору достовірної інформації. Потрібна більш жорстка реакція міжнародних організацій, в т ч структур ООН на ганебні випадки зафіксованих злочинів, як то сексуальні домагання від п'яного бойовика до жінки-цивільної, спостерігача СММ ОБСЄ», - повідомила перший віце-спікер.