Геращенко озвучила ультиматум Росії у справі моряків

За словами Ірини Геращенко, українська сторона очікує більшої підтримки від західних партнерів

Україна вимагає не обміну захоплених Росією моряків, а їх негайного звільнення. Про це 17 грудня заявила представник України у тристоронній контактній групі з врегулювання конфлікту на Донбасі, віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко на прес-конференції адвокатів, присвяченій справі моряків.

«Українська сторона очікує більшої підтримки від західних партнерів», - підкреслила Геращенко, повідомляє кореспондент «Главкому».

Вона повідомила, що під час нещодавніх зустрічей у Брюсселі президент передав списки екіпажів українських кораблів керівництву ЄС і НАТО.

«Ми сподіваємося на ухвалення Азовського пакету санкцій від ЄС», - сказала Геращенко.

За її словами, в останньому засіданні гуманітарної групи в мінському форматі, яке відбудеться 19 грудня, братимуть участь Юрій Качанов і Сергій Загородний.

Таким чином Геращенко підтвердила слова президента про те, що Віктор Медведчук з весни цього року не бере участь в засіданнях тристоронньої контактної групи.

Як відомо, раніше президент Петро Порошенко зустрівся з Федеральним канцлером Німеччини Ангелою Меркель. Він закликав країни ЄС належним чином відреагувати на акт російської агресії в акваторії Азовського моря і Керченської протоки та цілеспрямоване перешкоджання свободі судноплавства шляхом запровадження так званого Азовського пакету санкцій.