Глава ЦРУ звинуватив Росію в постійному втручанні у американські вибори

Директор ЦРУ Майк Помпео

Помпео заявив, що американський уряд має визначитися з тим, як протистояти РФ

Директор ЦРУ Майк Помпео заявив, що РФ втручалася у вибори США не тільки під час виборчої кампанії Дональда Трампа, але і при правлінні Барака Обами.

Про це повідомляє Washington Examiner.

«Звичайно втручалася. І чотири роки тому втручалася, і вісім років», - сказав Помпео, відповідаючи на питання про втручання РФ у президентські вибори 2016 року.

Так, через деякий час журналіст спробував дорікнути Помпео в тому, що той принижує втручання Росії у перемогу Трампа, згадуючи інші виборчі кампанії.

«Все розвідувальне співтовариство переконане, що Росія втручалася в ці вибори. І 2008-м роком історія не обмежується. Можна згадати і 1970 рік. Насправді загроза цілком реальна. І американський уряд має визначитися з тим, як протистояти їй», - сказав Помпео.

Нагадаємо, у січні американські спецслужби розсекретили і оприлюднили спільний звіт про втручання РФ у виборчу кампанію в США. Американські розвідники дійшли згоди щодо того, що російське вище керівництво, включаючи президента Путіна, особисто причетний до кампанії з незаконного впливу на хід президентських виборів в США з метою завдати шкоди шансам Гілларі Клінтон на обрання президентом.

Держсекретар США Рекс Тіллерсон заявляв, що втручання Росії у вибори президента США є добре задокументованим.

Міністерство юстиції США також призначило колишнього директора ФБР Роберта Мюллера спеціальним радником з розслідування можливого втручання Росії в президентські вибори в 2016 році.