Глава Держприкордонслужби: росіяни застосовують проти нас лазерну зброю. Троє прикордонників отримали опіки

Фото ua.112.ua

Прикордонники стоять на контрольних постах разом зі Збройними силами, - Назаренко

Росіяни застосували лазерну зброю проти працівників Держприкордонслужби. Про це в інтерв’ю «Главкому» розповів глава Держприкордонслужби України Віктор Назаренко.

«Троє прикордонників отримали опіки, зараз проходять лікування. Які сепаратисти можуть керувати лазерною зброєю?», - зазначив він.

За його словами, ситуація в зоні АТО зберігається напруженою, але контрольованою. Зараз Держприкордонслужба виконує свої функції виключно на КПВВ та контрольних постах на лінії дорожніх коридорів.

«Основне завдання – контроль за переміщенням осіб, транспорту та вантажів через лінію розмежування», - зазначив він.

Назаренко також додав, що нині прикордонники стоять на контрольних постах разом зі Збройними силами. «Ми працюємо «на нулях», контролюємо дороги, які ведуть до контрольних постів в’їзду-виїзду і разом з іншими правоохоронцями виконуємо функцію контролю безпосередньо. Окрім того, ми виконуємо завдання у складі спільних груп по боротьбі з контрабандою і іншою протиправною діяльністю. Ми також контролюємо окремі райони з метою недопущення об’їзду КПВВ», -  розповів він.

Крім того, голова ДПСУ повідомив, що прикордонники сьогодні вже озброєні, використвують броньовану техніку. «Рік тому ще, коли були обстріли однієї з наших груп в районі Станиці Луганська, наші залишилися живі тільки тому, що їхали на броньованій машині. На сьогоднішній день всі ці завдання, про які я розповідаю, виконують кілька тисяч прикордонників», - додав він.