Глава Європолу попередив про нові теракти в Європі

Небезпека терору в Європі - на максимумі за останні 20 років. І вона продовжує зростати

Глава Європолу Роб Вейнрайт вважає, що Європі слід бути готовою до нових терактів ісламістів, повідомляє Frankfurter Allgemeine.

«Зараз небезпека терору - на найвищому рівні за життя нинішнього покоління, мабуть, вона знаходиться на максимумі за останні 20 років. І вона продовжує зростати», - заявив він.
Тільки за минулий рік, за словами Вейнрайта, в Європі були заарештовані 718 осіб, що мали стосунок до джихадистів. «Це дуже серйозне зростання, що показує, як сильно радикалізувалася частина ісламського суспільства», - зазначив він.

«Потенційною метою терористів може стати саміт G20 в Гамбурзі на початку липня, втім, як і будь-який інший важливий захід», - наголосив шеф Європолу.

Також Вейнрайт вказав, що правоохоронні органи повинні отримати більше можливостей зі стеження за комунікацією осіб, підозрюваних у тероризмі, через онлайн-месенджери. «Через те що комунікаційні канали тепер пішли в інтернет, поліцейські втратили більшу частину своєї здатності контролювати терористів. У цьому питанні повинні відбутися зміни», - заявив Вейнрайт.