Гордон на творчому вечорі організував «вибори президента» (відео)

Дмитро Гордон влаштував у Кривому Розі «президентські вибори»

Гості вечора віддавали свої голоси шляхом підняття руки, а журналіст зі сцени візуально оцінював їхню кількість

На творчому вечорі в криворізькому театрі ім. Шевченка український журналіст Дмитро Гордон вирішив провести опитування серед присутніх - кого б вони обрали президентом України, і згідно з його результатами, переміг Володимир Зеленський.

Як видно на відео, опублікованому на каналі Гордона в Youtube, гості вечора віддавали свої голоси шляхом підняття руки, а журналіст зі сцени візуально оцінював їхню кількість. Голосування проходило в два тури.

Як кандидатів Гордон запропонував Юлію Тимошенко, Петра Порошенка, Анатолія Гриценка, Олега Ляшка, Володимира Зеленського та Юрія Бойка. У першому турі глядачі по черзі голосували за кожного з шести кандидатів, і з'ясувалося, що найменше серед присутніх виявилося прихильників Ляшка і Порошенка. Найбільше людей віддали б свої голоси за Гриценка і Зеленського. Після цього в залі був оголошений другий тур, в ході якого глядачам запропонували обрати між Анатолієм Гриценком та Володимиром Зеленським. Згідно з його результатами, переміг би Володимир Зеленський.

Схожа ситуація склалася і під час голосування в Харкові, де Гордон проводив творчий вечір за кілька днів. Там фаворитами стали ті ж кандидати - Анатолій Гриценко та Володимир Зеленський, але переможця визначити не вдалося, і Гордон зі сцени оголосив про необхідність проведення третього туру.

Нагадаємо, згідно з недавнім опитуванням, проведеним фахівцями ГО «Український інститут соціальних досліджень ім. А.Ярьоменко», Центру «Соціальний моніторинг», Соціологічної групи «Рейтинг» та Київського міжнародного інституту соціології, Володимир Зеленський зайняв би друге місце в першому турі виборів президента.