ГПУ направила до суду справу щодо судді Вищого госпсуду

Генеральна прокуратура

Суддю звинувачують у замаху на заволодіння чужим майном шляхом шахрайства

Генеральна прокуратура України завершила досудове розслідування та скерувала до суду обвинувальний акт стосовно судді Вищого господарського суду України, який підозрюється у замаху на заволодіння чужим майном шляхом шахрайства. Про це повідомляє прес-служба ГПУ.

«Слідчим відділом управління з питань представництва інтересів громадянина або держави в суді, протидії злочинності та корупції на тимчасово окупованій території півострова Крим Генеральної прокуратури України завершено досудове розслідування та скеровано до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні стосовно судді Вищого господарського суду України, якому Генеральний прокурор України Юрій Луценко особисто повідомляв про підозру, та ще одного співучасника, за ознаками кримінальних правопорушень передбачених ч. 2 ст. 15, ч. 4 ст. 190, ч. 2 ст. 383, ч. 2 ст. 384 КК України (замах на заволодіння чужим майном шляхом шахрайства, завідомо неправдиве повідомлення про вчинення злочину та завідомо неправдиве показання)», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що «досудовим розслідуванням доведено вину судді у закінченому замаху на незаконне заволодіння грошовими коштами страхової компанії, шляхом імітування викрадення належного його близькому родичу транспортного засобу «Mercedes-Benz», модель «ML-350» шляхом штучно створеного страхового випадку та завідомо неправдивому повідомленні про вчинення злочину, а також наданні завідомо неправдивих показів».

Санкція вказаних статей передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років з конфіскацією майна.

Прес-служба Генпрокуратури не називає імені судді, про якого йде мова.

Нагадаємо, у вересні Вища кваліфікаційна комісія суддів України задовольнила клопотання Генерального прокурора про відсторонення від посади судді Вищого господарського суду України Віктора Швеця у зв'язку з притягненням його до кримінальної відповідальності. Підозру у скоєнні злочинів вручено Швецю 27 липня. Зазначимо, що Швець підозрюється в шахрайстві і дачі завідомо неправдивих показань.