«Грошового мішка» Саакашвілі підозрюють у незаконному ввозі готівки в Україну – джерело

Коба Накопія

Кобі Накопії, депутату парламенту Грузії заборонили в’їзд до України, оскільки підозрюють його у незаконному ввозі великих сум готівки з метою фінансування протестних акцій на території України. Про це «Главкому» на правах анонімності повідомили джерело в правоохоронних органах.

«Документ на заборону в'їзду йому вже вручили. Заборона діятиме три роки», - заявило джерело.
Між тим «Главкому» також стало відомо, що Накопія останнім часом проводив ряд зустрічей з Ігорем Коломойським та Олександром Оніщенком, а також вів переговори про купівлю каналу NewsOne (можливо, в інтересах Коломойського).

Також він міг виступати посередником у переговорах Саакашвілі і Коломойського, які, як повідомляли ЗМІ, відбувалися у Женеві.

Як відомо, Коба Накопія - бізнесмен, депутат парламенту Грузії, який є одним з прихильників екс-президента Михайла Саакашвілі. У Грузії опоненти навіть називають його «золотою кредиткою» колишнього глави держави.

В той же час Саакашвілі заявляв, що він з радістю приймав би гроші від Накопії, але на даний час у того «багато грошей не залишилось».

У свою чергу, влада не наводить ніяких офіційних пояснень стосовно причин заборони на в’їзд Накопії. У коментарі «Українській правді» речник Держприкордонслужби Олег Слободян лише сказав, що ДПС «виконала доручення одного з правоохоронних органів про заборону», не уточнюючи якого саме.

Нагадаємо, сьогодні прикордонники в аеропорту «Бориспіль» не пустили до України соратника Саакашвілі, депутата парламенту Грузії Кобу Накопія.

У 2015 році Накопія брав участь в конкурсі на главу державного підприємства «Укртранснафта», але програв цей конкурс.