Гройсман розповів Столтенбергу про економічні втрати через агресію РФ

Глава українського уряду Володимир Гройсман

Від російської агресії Україна втратила більше 16% внутрішнього валового продукту

Україна втратила більше 16% ВВП через агресію Російської Федерації. Про це заявив прем’єр-міністр Володимир Гройсмана під час зустрічі з генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом.

«Нам вдалося за ці три роки подолати величезні виклики в економіці, ми від російської агресії втратили більше 16% внутрішнього валового продукту», - сказав він.

Крім того, Гройсман зауважив, що щороку Україні доводиться передбачати 5% ВВП на фінансування сфери безпеки й оборони саме через те, що й досі триває агресія РФ.

Водночас глава уряду наголосив, що найбільш негативним наслідком російської агресії є жертви як серед мирного населення, так і серед українських військових.

У цьому зв’язку прем’єр-міністр закликав весь демократичний світ консолідовано захищати ті цінності, які сьогодні зі зброєю в руках захищають українські воїни-герої на східному кордоні Європи.

Нагадаємо, сьогодні, 10 липня, у Києві з візитом перебуває генсек НАТО Єнс Столтенберг. 

На засіданні комісії Україна–НАТО президент Петро Порошенко заявив, що інтеграція в НАТО - національний пріоритет України. Також, на його думку, агресія Росії проти України змусила НАТО серйозно активізуватися.

Столтенберг запевнив, що НАТО стоїть на боці України та ніколи не визнає анексію Криму Росією.