Гройсман замахнувся на 5-7% ВВП наступного року

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман

У наступному році ми забезпечимо економічне зростання більше 3%, пообіцяв Гройсман

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що економічне зростання наступного року становитиме більше 3%, але завданням уряду є забезпечити мінімум 5-7-відсоткове зростання.

Про це він сказав під час засідання уряду.

«Вчора ми провели зустріч з профспілками, Федерацією роботодавців України. Ми говорили про проблеми, шляхи вирішення. Аналізували ситуацію. У багатьох питаннях ми є однодумцями. Ми говорили про те, як досягнення національної економіки інвестувати у якість життя українських громадян», - сказав Гройсман.

Він наголосив, що Україна має посісти гідне місце у світі, а українці - жити достойно.

«Ключем до цих успіхів є сильна економіка. Півтора року тому розпочалося відновлення. У наступному році ми забезпечимо економічне зростання більше 3%, але цього недостатньо», - зазначив Гройсман.

На його думку, уряд має забезпечити економічне зростання на рівні не менше 5-7%, а також створити умови для розвитку підприємництва.

«Нам потрібно створити умови, за яких підприємці розвиваються, працюють, роблять нашу країну більш заможною», - додав прем'єр-міністр.

Нагадаємо, за прогнозами Європейського банку реконструкції та розвитку, в нинішному році очікується зростання ВВП Україні на рівні 2%, у наступному – до 3%.