Із сектора Гази запустили дві ракети по Ізраїлю

Одну з ракет перехопила система ППО

З сектора Гази в суботу, 2 червня, ввечері були випущені дві ракети по Ізраїлю. Про це повідомила «Армія оборони Ізраїлю» у своєму Twitter.

«Два запуски ракет по ізраїльській території були зроблені з сектора Гази. Одна з ракет була перехоплена системою ППО «Залізний купол», друга впала на територію сектора Гази», - йдеться в повідомленні.

Раніше повідомлялося, що сирени повітряної тривоги були активовані в суботу ввечері в розташованій поблизу сектора Гази регіональній раді Ешколь.

«В регіональній раді Ешколь були активовані сирени повітряної тривоги», - наголошується в повідомленні.

Напруженість між палестинцями та ізраїльтянами помітно зросла останнім часом через регулярні масові протести на кордоні між Сектором Гази та Ізраїлем. Палестинці вимагають повернути їм території, втрачені внаслідок створення держави Ізраїль.

Конфлікт загострився 14 травня, у день відкриття посольства США в Єрусалимі, коли у сутичках на кордоні Сектора Гази та Ізраїлю загинули понад 60 палестинців, по яких відкрили вогонь військові ізраїльської армії. Загалом у сутичках, які тривають в Газі з 30 березня, загинули вже більше сотні людей. Палестинська влада заявляє, що серед жертв - передусім неозброєні цивільні, влада Ізраїлю говорить про захист кордону від терористів.