Ізраїль застосував систему протиракетної оборони «Праща Давида»

Запущені ракети впали на території Сирії

В понеділок сили самооборони Ізраїлю застосували систему протиракетної оборони «Праща Давида». Про це повідомляє інформаційне агентство Reuters.

Рішення про застосування було прийняте після ракетного обстрілу в Сирії. Про початок обстрілу північний Ізраїль сповістили сирени. Самі ракети впали на території Сирії і за оцінками ізраїльських військових були запущені не проти Ізраїлю, а в рамках громадянської війни в країні. При цьому представники Сил самооборони Ізраїлю не уточняють, чи сирійські ракети були збиті вдома ракетами системи ПРО «Праща Давида», яка є системою середнього радіусу дії. Дана система розроблялася спільно із американською компанією Raytheon.

Ізраїль перебуває в підвищеній бойовій готовності на фоні наступу, який проводять сили Дамаску при підтримці Ірану і РФ на південному заході країни в провінціях Дераа і Кунейтра. Тель-Авів побоюється, що режим Башара Асада порушить умови домовленості 1974 року щодо демілітаризації Голанських висот і допустить туди бійців Хезболли та Ірану.