Єгипет відмовився створювати центри для мігрантів на прохання ЄС

Мігранти

В Єгипті заборонено будівництво таборів для мігрантів

Глава єгипетського парламенту Алі Абделт Ааль виключив можливість створення на території країни центрів для прийому біженців, про організацію яких говорять у Євросоюзі. За його словами, такі установи «порушать закони та конституцію нашої країни».

Про це політик сказав в інтерв'ю німецькому виданню Welt am Sonntag, пише DW.

Він наголосив, що в Єгипті взагалі заборонено будівництво таборів для мігрантів.

«Ми надали притулок вже близько 10 мільйонам біженців з Сирії, Іраку, Ємену, Палестини, а також Судану, Сомалі та інших країн», -додав Ааль.

Він зазначив, що Каїр надає біженцям доступ до охорони здоров'я та освіти, а потенціал цих систем країни вже й без того перенапружений. Тому, сказав спікер, Єгипет потребує підтримки ЄС та Німеччини.

Водночас, зазначає видання, Євросоюз може виділити мільярди євро на зведення центрів для біженців у регіоні.

Нагадаємо, 30 червня офіційна Варшава заявила, що не приєднувалася до нових угод стосовно пришвидшеного повернення шукачів притулку, після того, як стало відомо про німецький урядовий документ, в якому Польща зазначається як один з урядів, готових до такої угоди з Німеччиною.

Як відомо, Польща, Чехія та Угорщина, а також ще 11 інших країн перелічені в урядовому документі ФРН, де підбиваються підсумки саміту в Брюсселі. За його даними, до Іспанії і Греції, які раніше вже погодилися з «планом Меркель», приєдналися Бельгія, Данія, Естонія, Фінляндія, Литва, Латвія, Люксембург, Нідерланди, Португалія і Швеція. У документі йдеться про прискорення висилки мігрантів, чиї випадки підпадають під дію Дублінського угоди.

До слова, італійські порти будуть закриті для суден, якими неурядові організації вивозять біженців з Африки.